2008. május 12., hétfő

Sorosdobozok meg egyebek

Most az alabbiakban egy ocsemnek irott levelbol idezek.

Kicsirigom,ezt most nehez lesz begepelni,de talan picit segit...SOR!Eloszor kezdem a kulhoniakkal,amiket innen-onnan felcsiptem.SK*Staropranem (To si vypijes! akcio) 0,5UK*Old Speckled Hen voros 0,5 (itt szeretik)*Hobgoblin kek 0,5 strong dark ale, csak egy helyen lattamSE(svedek is isznak valami gyumolcsos sorfeleseget,kb. mint a belgaknal)Rekorderlig sorozatbol*Wild Berries 0,33*0,5*Passionfrukt 0,5NL*Heinekken 0,33 UEFA kulonkiadas.DKEs persze a danok..Eloszor azok,amik nem sorozatok egyelore,csak ugy innen-onnan 1-1*Somersby almazold 0,33 (ehhe, almasorfeleseg)*Porse guld 0,33 arany*Odin pilsner 0,33 zold*Willemoes Classik 0,33 fekete*Black Bird 0,5 fekete*Pokal Classik 0,33 ezustEs akkor azok,amik mar legalabb parok vagy sorozatok...Olfabrikken 0,33*kek*zold*bordoSlots 0,33*zold pilsner*fekete classikCarlsberg*Carls Special 0,33 sarga-zold*Carlsberg Sort Guld 0,33 fekete*zold pilsner 0,33*zold pilsner 0,5 (dombornyomott doboz)*Elephant bier 0,5 aranyRoyal(miutan kiszedtem, ami neked mar megvan)*0,5 classik kek*0,33 brown ale narancs*0,33 weiss aranyHarboe*red 0,5 voros*red 0,33 voros*pilsner 0,33 zold *pilsner 0,5 zold (elter a grafikaja a kicsitol, most 110 evesek,es valoszinuleg dizajnvaltason mennek at)*special 0,33 zold*guldøl 0,33 fekete*påske bryg 0,33 husveti kisbirka mintas*dunkel 0,5 fekete*classik, 0,5 110 eves jubileumi kiadas feketeTuborg*Classik 0,33 zold *classik 0,33 gylden narancs*gron lite 0,33 zold*gron tuborg pilsner 0,33 zold*super light 0,33 ezust zold*julebryg 0,33 karacsonyi mintas*påskebryg 0,33 husveti mintas, kiscsibes (Kylle Kylle felirattal)Orulunk?Kata

Mate sorosdobozokat gyujt.
Ot igy kell szeretni.
Par eve meg csak annyirol szolt a dolog,
hogy nehany doboz meggyult a szekrenye tetejen, fel sem figyeltem a dologra, mellettunk no fel valaki, es neha talan epp ezert nem vesszuk eszre ilyen dolgait.
Egyszer csak azt vettuk eszre,
hogy a gyerek alberlete tele van sorosdobozzal, a gyujtemenynek kulon polc van, es a Sorcikkgyujtok Orszagos Talalkozojara jar.
Mondom, ez van...
Megigertem, hogy segitek a gyujtemenyt gyarapitani, es az itteni tartozkodas, meg az azzal jaro egyeb zsibongasok, csavargasok alatt torteno egyeb bulik alatt sorosdobozt szerezni.
Persze, jobban orulne a gyujtemenynek ugy, ha a sor benne lenne,
de azert ne kivanjunk lehetetlent,
szallitasi/postazasi nehezsegek is vannak a vilagon.
Szerencsemre csak dobozban utazik, uvegek nem erdeklik.
...
Egyebkent a sorosdoboznak itt Daniaban nemcsak a gyujtok szamara van eszmei erteke.
A boltokban visszaveszik 1 dan koronaert, ami atszamolva kb. 36 magyar forint, es a szupermarketekben 6-7-8 dan koronaert mar egesz faja soroket lehet kapni. (Van persze 3-4 koronas sitt is, de az azert mar tulzas...)
Mondjuk, igy is van az utak menten eldobalt sorosdoboz,
de ahogy elnezem kollegiumi lakotarsaimat,
nem ciki egy bevasarlokocsinyi sorosdobozzal vegigvonulni Odder foutcajan a Kvickly vagy a Netto vagy a Løvbjerg fele.
...
A gyujtemenybe szant dobozok egy reszet a hosszu, nyugodt kisvarosi kollegiumi esteken magam fogyasztottam el, mas reszet a fentebb mar ecsetelt estek utan kunyiztam el masoktol,
galadabb esetben csak a feldult folyoso vegi tarsalgoban csippentettem fel, ami azert galad eset,
mert a helyi kollegiumi szokasok szerint a tarsalgoban hagyott sorosdobozok koztulajdont kepviselnek, es azokat bizonyos idonkent visszaviszi egy folyosolako, hogy aztan a kapott penzt ujabb sorbe fektetve alapozza meg a "gang" (ez a neve danul a folyosonak, de nagy ritkan hivjuk angolosan korridornak) kovetkezo estjenek jo hangulatat.
(Jut eszembe, gang: nalunk van 1hundredgang, ott lakom en, van 2hundredgang, meg 50gang,
meg ABCDgang. Egy kis helyi szleng.)
Amugy nem vagyok soros alkat,
de itt valahogy igy jott ki a lepes.
Bulihelyre nem jarunk, azert a minimum 26 dan koronas sort nem egykonnyen fizeti ki az ember kelet-europai gyereke...
Bor... itt a nemet (Liebfraumilch) meg a francia (Jeanne D`Arc, helyi kelet-europai szlengben, most csunyat mondok, a francia szuzkurva bora) borok mennek, esetleg meg talan a spanyol borok. A "szuzkurva" 15 dan korona, durvan 500 HUF, es kostoltam: ihato. Magyar bort egyedul a pragai kirandulasunk idejen lattam egy benzinkuti kioszkban. Az alapvetoen soros danok kezdenek kicsit borosodni, legalabbis ahogy jartomban-keltemben latom a boltokat meg a szorakozohelyek feliratait.
Roviditalokban nem vagyok otthon, a Zitutol kapott utikonyvbol tudom, hogy Aalborgban, az eszak-jutlandi nagyvarosban keszitenek valami "aquavitat". Amirol meg tudok, az a Fiske,
amit Gyozo, egyik iskolatarsunk szajviznek nevez: mentolos es fekete, letezik gumicukorkaban is. :) Kostoltam kolaval: rettenet.
A gumicukor-feleseg "rettenet a kobon" verzioja az, amikor fiske izu, halacska formaju gumicukorkat,
ami alapvetoen edes izu, bevonjak soval.
Olyan rossz, hogy az mar jo.
:)

Nincsenek megjegyzések: